18.10.08

Програма гуртка «Майбутній дизайнер»

     Інтегрований курс з образотворчого мистецтва та інформатики. Програма гуртка для учнів 11-12-річного віку спрямована на формування практичних навичок створення та редагування різних об’єктів комп’ютерної графіки. Адресовано керівникам гуртків загальноосвітніх та позашкільних навчальних закладів...

Тема №2. Художні засоби. Кольорознавство. Комп'ютерна графіка (14 годин)

Художній образ в сюжетних, орнаментальних, пластичних композиціях. Відмінність його від реального. Опрацьовування композиції в дизайні. Правила побудови графічної композиції. Симетрія і асиметрія в композиції. Вага деталей через контрастність кольорів, асиметрії або динаміки композиції. Неординарність рішення. Зв'язок з відчуттями, ілюзіями. Асоціації і реальність.

Колірна гармонія, заснована на контрасті. Колірна гармонія, заснована на близьких кольорах. Колорит і сюжет зображення. Передача ритму за допомогою кольору.

Поняття про види комп'ютерної графіки: векторна, растрова, їх особливості і основні відмінності. Основні моделі і типи растрових зображень. Типи зображень: чорно-білі, напівтонові. Відповідність кольорів і керування кольором за допомогою сканера, дисплея, принтера. Формати зберігання графічних зображень і їх характеристика. Засоби редагування і підвищення якості зображення. Стандартна програма Рaint. Підходи до сканування зображень, характеристика сканерів.


Програма гуртка «Майбутній дизайнер» на Скрібд

Немає коментарів:

Дописати коментар