11.10.08

Всі знання світу - у вашій кишені!

   Чи усвідомлює кожен вчитель, що технічний прогрес змінив роль "урокодавця", що сьогодні вже він не є для дитини єдиним найважливівшим носієм інфомації?
  Кімната, де єдиний найрозумніший всезнаючий лектор чи давач уроків, як єдиний храм науки залишилась в минулому столітті, як рудимент, як історія...
   Чи можете ви уявити приміщення, де зібрані всі знання світу, усі здобутки людства? Якщо у вас в кишені невеличкий ваш нерозлучний "мобільничок" і ВМІННЯ, то Ви-володар цієї кімнати.
    В мережі величезна кількість відкритих матеріалів, які можуть бути використані в навчальних цілях. Мережеві співтовариства обміну знаннями можуть поділитися своїми колекціями цифрових об'єктів і програмними засобами.
    Нові соціальні сервіси спростили процес створення матеріалів і публікації їх в мережі. Тепер кожен може не лише мати доступ до цифрових колекцій, але й приймати участь у формуванні власного мережевого контента. Сьогодні новий контент створюється мільйонами людей. Вони, як мурашки в спільному мурашнику, приносять в мережу нові тексти, фотографії, малюнки, музичні файли.
   Середовище інформаційних додатків відкриває принципово нові можливості для діяльності, до якої надзвичайно легко залучаються люди, які не володіють жодними спеціальними знаннями в області інформатики. Нові форми діяльності зв'язані як з пошуком в мережі інформації, так і із створенням і редагуванням власних цифрових об'єктів – текстів, фотографій, програм, музичних файлів, відеофрагментів.
    Інтернет відкриває нові можливості для участі школярів в навчальних та професійних наукових співтовариствах. Мережа розширюює не лише горизонти наших знань, наші розумові здібності, але і поле для спільної діяльності і співпраці з іншими людьми.

Немає коментарів:

Дописати коментар